2011. október 11., kedd

Muszaka Rick Stein módra / moussaka

Szeretem az olyan kajákat, amik kicsit különlegesebbek, és előre elkészíthetőek. A muszaka nem egy bonyolult kaja, de kicsit macerás. A szósz irtó egyszerű, csak egy kis hagyma, fokhagyma, sok darált bárány és paradicsom, a fűszerezése pedig a szokásos só, borson felül egy kis oregánó és fahéj (a fahéj fontos). A padlizsánhoz pedig csak  türelem kell, ahogy centis szeletekbek kis oliva olajjal (nem szűzzel) megkenegetve megpirítja az ember. (Vagy az egészet becsapni a sütőbe gyorsan :) Ezen kívül pedig kell még egy kis besamel mártás és sajt. Vagy nem, mivel a padlizsántól az egész olyan krémes lesz egyébként is, hogy kicsit felesleges még dúsítani.






Én most ezt a Rick Stein receptet használtam, és igen szépen bevált. De a magyar kajabolgok is tele vannak jobbnál-jobb receptekkel.
Nekem saláta (ez éppen saját bio rukola avagy borsmustár levél, és attól olyan lyukacsos, hogy a nem győzőm ellegelni a földi bolhák elől), vörösbor és ropogós kenyér kell hozzá.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése